Küçük Kız
Yıldız Kız

Voleybol sporu hem psikolojik hem de sosyal açıdan tamamlayıcı bir spor dalıdır. Voleybol, iki baskın özelliğe sahiptir. Bunlardan birincisi, takımlar arasında file olması sebebi ile voleybolun “Şiddete Kapalı” bir spor dalı olması; diğeri de “Takım Sporu” olmasıdır.Diğer takım sporlarından ayrıldığı nokta, yardımlaşmanın çok yüksek oranda gerekli olmasıdır. Voleybolda mutlaka paslaşma sağlanmalıdır. Sonuca gitmek için takımdaki diğer oyunculara gereksinim duyulur. Bu da üst düzeyde yardımlaşmayı gerekli kılar. Çocuklar, bu yardımlaşma bilinci ile farkına varmadan hayata hazırlanırlar. Voleybol sayesinde, normal şartlarda ancak bir mesleğe sahip olup, iş hayatındayken kazanılacak tecrübe, küçük yaşlardan itibaren voleybol sahasında edinilir. Küçük yaşlardan itibaren voleybol oynayan çocuklar, görev ve sorumluluk alıp bunları yerine getirmeyi öğrenir. Bireysel sorumluluğunun yanı sıra, takımı içinde de sorumluluk taşıdığının bilincinde olan çocuklar, ekibindeki zayıflıkları tolere etmesi gerektiğini kavrar, grup çalışması ve işbirliğini en üst düzeyde gerçekleştirir. Ayrıca her zaman başarı kazanmanın mümkün olmadığını; zaman zaman yedekte kalıp her zaman en iyi olamayacağını; iyi olmadığı zaman, yerini başkasına bırakıp, onu desteklemesi gerektiğini; iyi olmak için sürekli çalışması gerektiğini öğrenir. Voleybol eğitimcileri, bu eğitimi genellikle çocuklara bilinçli olarak verir. Voleybol oynayan çocuk, ister istemez bu bilinci kazanır.

Tüm bu nedenlerle okulumuzda önemli bir yere sahip olan voleybol takımı öğrencilerimiz gerek derslerimiz gerekse okul için yapılan branşa özgü seçmeler sonucunda oluşturularak hafta içi okul sonrası ve hafta sonu antrenmanlarıyla hazırlanarak müsabakalarda okulumuzu temsil ederler.