Okulumuzda BTEC

TED Okullarında, BTEC programlarının öğrenme-öğretme süreçleri, öğretim materyalleri ve ünite görevlerinin hazırlanmasında okullarımızda görev yapan program geliştirme uzmanları, ölçme değerlendirme uzmanları ve alan öğretmenleri çalışmakta ve uygulamalar öğretmenler tarafından gerçekleştirilmektedir.

BTEC programları İngilizce dilinde ve okullarımıza özel MEB onaylı haftalık ders çizelgesinde bulunan seçmeli dersler kapsamında uygulanmaktadır.

BTEC LEVEL 1 AWARD IN SOCIAL MEDIA

(1. SEVİYE SOSYAL MEDYA YETERLİK BELGESİ)

BTEC LEVEL 1 AWARD IN SOCIAL MEDIA

(1. SEVİYE SOSYAL MEDYA YETERLİK BELGESİ)

BTEC 1. Seviye “Sosyal Medya (Social Media)” programı öğrencilere sosyal medya alanında eğitim vermeyi amaçlayan ve onlara mesleki alanda eğitim alma fırsatı sunan bir programdır. Ortaokulda 7. sınıfta uygulanmaktadır. Program aşağıdaki özelliklere sahiptir:

a) Haftada 2 ders saati uygulanarak bir yılda tamamlanır.

b) Toplam kredi sayısı 6’dır.

c) “Sosyal Medya İlkeleri” ve “Sosyal Medya ve Kişisel kullanım” adlı iki ünitesi bulunmaktadır.

d) Öğrenciler, programda yer alan üniteleri tamamlayarak ödül (award) belgesi kazanırlar.

Bu programla öğrenciler, eğitimleri ve mesleki gelişimleri için sosyal medya araçlarını kullanırken sosyal medyanın olumsuz etkileriyle baş edebilmenin yollarını öğrenirler. Öğrenciler süreçte İngilizce konuşma, okuma, yazma, dinleme becerilerini geliştirme fırsatı bulurlar. Ayrıca öğrenciler, medya iletilerini çözümler,izledikleri filmlere, dizilere, reklamlara, takip ettikleri bilgisayar oyunlarına, internet sitelerine eleştirel bir bakış açısıyla bakar ve bu medya araçlarını sorgular hale gelirler. Program sonunda öğrenciler, günümüzde önemi hızla artan ve geleceğin mesleklerinden biri olan “Sosyal Medya Uzmanlığı” alanında uluslararası düzeyde kabul gören belge sahibi olabilmektedir.

INFORMATION TECHNOLOGY

BTEC LEVEL 2 CERTIFICATE

(2. SEVİYE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKASI)

PROGRAMIN ÖZELLİKLERİ

Öğrencilere, bilgi teknolojileri sektörü için gerekli olan beceri ve nitelikleri kazandıran, öğrencilerin öğrendiklerini yeni durumlara pratik ve yaratıcı bir şekilde uygulamalarını sağlayan bir programdır.

• Program, 18 ünite içermektedir.
  • Bir yıl içerisinde tamamlanması gereken toplam kredi sayısı 15’dir.

Bu ders kapsamında öğrenciler, pratik ve yaratıcı bir anlayışla yazılım, donanım ve iletişim ağı hakkında edindikleri bilgi ve becerileri,

• Yazılım programları tasarlamak ve değerlendirmek,
  • Dijital animasyonlar, web siteleri, mobil uygulamalar tasarlamak ve değerlendirmek ve bilgisayar grafikleri ve bilgisayar oyunları geliştirmek için kullanırlar.
  • 2017-2018 öğretim yılından itibaren “Seçmeli Bilgi Teknolojisi” dersi kapsamında Haftada 2 ders saati olmak üzere 9. sınıflarda uygulanacaktır.

Aralık
    01-12-18