Cambridge IGCSE

Cambridge Üniversitesi tarafından 1988’de geliştirilmiş olan IGCSE, dünya çapında birçok akademik kurum ve iş veren tarafından kabul görmektedir. Cambridge IGCSE, dünyanın bazı yerlerinde üniversiteye girişte kabul gören Cambridge International AS&A Level, IB DP ve US Advanced Placement dersleri için bir ön hazırlık olarak görülmektedir.

Ortaokulumuzda 5. sınıftan itibaren CSS1 (Cambridge Secondary Stage 1) düzeyindeki çalışmalara, İngilizce derslerinde yer verilmektedir.
9. ve 10. sınıflarda uygulanan ve iki yıl süren IGCSE Programı kapsamında öğrencilerimize iki ders verilecektir.
• IGCSE Ana Dili Türkçe
• IGCSE İkinci Dil Olarak İngilizce

Bu programı tamamlayan öğrencilerimiz Cambridge Sınav Merkezinden gelen bitirme sınavlarına girerek yetkinlik düzeylerini uluslararası geçerlilikte belgeleyebilmektedirler.

Cambridge IGCSE sınavları ile öğrencilerimizin uluslararası sınavların formatlarını tanıması sağlanır. Öğrenciye başarısının dış değerlendirme kriterlerine göre ölçümünü ve üniversiteye girişte kullanabileceği sertifikaları kazandırır.

IGCSE Programı çerçevesinde, IGCSE Ana Dili Türkçe (Extended)  tüm öğrencilerimize, IGCSE İkinci Dil Olarak İngilizce (Core / Extended) ise hazır bulunuşlukları uygun olan öğrencilerimize verilecektir. Öğrencilerimizin hazır bulunuşluklarını tespit etmek için 9. sınıfa başlamadan önce Genel Merkez tarafından gönderilen İngilizce Sınavı uygulanacaktır.

Cambridge IGCSE derslerinin birçoğunda iki tür program seçeneği vardır. Farklı beceri düzeylerinin ihtiyaçlarını karşılayacak olan CIE IGCSE müfredatları ile ulusal müfredat
programları örtüştürülür.

•    Temel müfredat programı (Core)
Dersin genel hatlarını içerir ve sınavda C ile G arasında not alması beklenen öğrenciler için uygundur.

•    İleri müfredat programı (Extended)
Genişletilmiş programı daha zorlayıcıdır. Sınavda A+ ile C arasında not alması beklenen öğrenciler için uygundur.

Ağustos
    30-08-17