Bilim İnsanı Yetiştirme Programı

BİY Programı, öğrenme motivasyonu yüksek olan öğrencilere sunulan dört yıllık bir programdır. Fen Bilimleri alanında araştırmacı ruha sahip, üretken, bilimsel düşünceyi özümsemiş ve bu özellikleri bir yaşam biçimi haline getirmiş öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’nın amaçları;

• Fen Bilimleri alanındaki ilgi ve yetenekleri yüksek olan öğrencileri, kendi alanlarında yükseköğretime hazırlamak,
  • Fen Bilimleri alanında gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim insanının yetiştirilmesine kaynaklık sağlamak,
  • Öğrencileri araştırmaya yöneltmek, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ile yeni buluşlara

ve sosyal problemlere ilgi duyanların çalışacakları ortamı ve koşulları hazırlamak,

• Farklı kültürleri anlayıp yorumlayabilen, yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler

üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmek,

• Öğrencilerin bilimsel araştırma yapmalarına, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde yabancı dilde iyi yetişmelerini sağlamaktır.

BİY Programı 10. sınıfta başlayan üç yıllık bir programdır. Bu programa öğrenci seçimi yapılırken 8 ve 9. sınıflardaki akademik bilgi önem kazanmaktadır. Akademik bilginin kullanılacağı proje ve araştırma temelli çalışmalar ise 9. sınıf sürecinde değerlendirilecektir.

1. sınıfta yapılan yazılı ve uygulamalı sınavlar, deneme/tarama sınavları, yıl sonu ağırlıklı ortalaması, yıl sonu bitirme sınavı, proje ve araştırma çalışmaları ve öğretmen görüşleri dikkate alınarak programa öğrenci seçimi yapılacaktır. BİY Programına belirli sayıda öğrenci alınacaktır.

BİY Programının hedefleri ve öğrencilerin yetenek ve ilgileri doğrultusunda zenginleştirilen MEB tarafından belirlenmiş lise öğretim programı; öğrencilere yaparak, yaşayarak öğrenme fırsatları sunacak şekilde uygulanır. BİY Programında amaç, öğrencilerimizi sadece üniversite giriş sınavlarında değil aynı zamanda üniversite yaşamlarında da başarılı kılmaktır.

Ekim
    25-10-17