Basketbol

Küçük Erkek

Yıldız Erkek

Genç Erkek

Basketbol sürekli hareketi gerektiren bir spor olduğu için kas ve iskelet gelişiminin ilerlemesinde büyük rol oynar. Fiziksel gelişimin yanı sıra sosyal gelişiminde de büyük rol oynamaktadır. Basketbol oynayan çocukların toplumla ilişkileri daha iyiyken özgüvenleri de artmış oluyor. Her spor dalının kendine göre kuralları vardır ama her spor dalının da ortak özellikleri vardır.

Genel olarak basketbolun yararları aşağıdaki gibidir:

• Sportif beceriler ve el-göz koordinasyonları gelişir,
  • Kemik ve kas yapısı daha çok güçlenir,
  • Sürat, çeviklik, kuvvet gibi özellikler gelişir,
  • Sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanılır,
  • İletişim becerileri gelişir,
  • Paylaşmak ve yardımlaşmak kavramları oluşur,
  • Disipline olabilmek kolaylaşır,
  • Özgüven ve liderlik becerileri gelişir.

Okulumuzda önemli bir yere sahip olan basketbol takımı öğrencilerimiz gerek derslerimiz gerekse okul için yapılan branşa özgü seçmeler sonucunda oluşturularak hafta içi okul sonrası antrenmanlarıyla hazırlanarak müsabakalarda okulumuzu temsil ederler.

Kasım